Click Muypil Protection İzmir Vajinoplasti - İzmir Labioplasti - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Vajinoplasti ve Labioplasti Farkı

Anasayfa   >   Vajinoplasti ve Labioplasti Farkı

Vajinoplasti ve Labioplasti Farkı

Vajinoplasti ve Labioplasti Farkı

Vajinoplasti nedir?

İzmir Vajinoplasti, vajinanızı sıkılaştıran ve daraltan rekonstrüktif bir cerrahi prosedürdür. Benzer sonuçlara ulaşan birkaç cerrahi olmayan seçenek olsa da, vajinoplasti cerrahisi radyofrekans veya lazerlerden fazla iyileşme görmeyen ciddi gevşeklik sorunlarını iyileştirir.

Vajinoplasti sırasında, cerrahınız dikişlerle sıkmadan önce üçgen bir doku kama ve vajinal kanalınızdan ekstra cilt keser. 

Vajinoplasti ve labioplasti arasındaki fark nedir?

Vajinoplastiye benzer şekilde izmir labioplasti adı verilen bir cerrahidir. Vajinanızın dışında yatan labia görünümünü iyileştirmek için tek başına veya vajinoplasti ile birlikte alabilirsiniz. 

Labioplasti 

Labioplasti en yaygın vajinal yenileme prosedürü türüdür. Labia minora veya labia majora'nızın simetrisinde, şeklinde veya uzunluğunda bir değişiklik içerir. Sadece dış görünüşlerini değiştirmeyi veya otururken veya seks yaparken rahatsızlığı ve tahrişi azaltmayı sağlayabilirsiniz. 

Vajinoplastinin Yapılma Nedenleri?

Vajinanızın yapısı hayatınız boyunca, özellikle hamilelikten sonra ve yaşla birlikte değişir. Gevşek bir vajina mutlaka sağlık sorunlarına neden olmasa da, aşağıdakiler nedeniyle sıkmak isteyebilirsiniz:

  • Tampon tutamama
  • Sonuçta ortaya çıkan cinsel işlev bozukluğu
  • Görünüm

Bir gevşek vajinaya, özellikle doğumdan sonra alışmak zor olabilir. Daha sıkı bir vajinal kanala sahip olmayı tercih etmenizin birçok kişisel nedeni vardır ve cerrahınız prosedürü uygulamadan önce sizinle bir vajinoplasti almanın yararlarını ve sınırlamalarını tartışabilir.

Vajinoplastiden sonra iyileşme?

Vajinoplasti sonrası işten ve fiziksel aktiviteden yaklaşık iki hafta almayı bekleyebilirsiniz. Aynı derecede önemli olarak, cerrahi kesi iyileştikçe yaklaşık iki ay boyunca cinsel ilişkiden veya tampon kullanımından kaçınmanız gerekir. 

Bazı durumlarda, cerrahınız vajinanın çok sıkı iyileşmesini önlemek için dilatörler kullanmanızı isteyebilir. Gerekirse, cerrahınız bunları kullanmanız için size özel talimatlar verir. 

Vajinanızın veya labia'nızın boyutunda veya şeklindeki bir değişiklik, güveninizi beklediğinizden daha fazla etkileyebilir. 


Top