Click Muypil Protection İzmir Vajinismus Tedavisi - Vajinismus Tedavisi İzmir - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Vajinismus Tedavisi

Anasayfa   >   Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus Tedavisi

Vajinismus kadının cinsel ilişki arzusuna rağmen vajina kaslarındaki istemsiz (kontrol dışı) kasılmalar (spazmlar) yüzünden birleşmenin gerçekleşemediği bir cinsel işlev bozukluğudur. Bu durum genellikle ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir. Cinsel yaşamı olumsuz etkilediğinden ilişki sorunlarına ve aile kurmaya engel oluşturabilir. Ayrıca jinekolojik muayeneleri zorlaştırır ve bazı durumlarda doktor hastayı muayene edebilmek için anesteziye ihtiyaç duyabilir. 

Bu rahatsızlığın tedavisi (izmir vajinismus tedavisi) altta yatan nedene bağlıdır. Eğer mantar, çikolata kisti gibi fiziksel bir rahatsızlıktan kaynaklanıyorsa çoğunlukla ilaçla tedavi yoluna gidilir. Cerrahi müdahale ancak vajinada anatomik-yapısal bir sorun varsa uygulanabilir. Nedeni psikolojik kaynaklıysa birçok terapi yöntemi tek başına veya bir arada kullanılabilir. Başlıca terapi yöntemleri şunlardır:

Bilişsel Terapi

Cinsellik, ilk cinsel tecrübe, genital anatomiyle ilgili bilimsel bilgiler verilerek olumsuz düşünceler giderilmeye çalışılır. Kadının ağrılarını ve bedeninin yaşadığı süreçleri anlamasına yardımcı olunur.

İzmir Cinsel Terapi

Kadının vajinusmusuna neden olabilen duygusal faktörleri tanımlayabilmesine, ifade edip çözebilmesine izmir cinsel terapi yardımcı olabilir.

İzmir Vajinismus Hipnoz Tedavisi (İzmir Hipnoterapi)

Hipnoz kişinin bilinçaltının onun isteği doğrultusunda telkin alabilir hale gelmesi, yönlendirilmesidir. Özellikle kesin bir nedeni olmayan vajinusmus vakalarının tedavisinde İzmir Vajinismus Hipnoz Tedavisi (İzmir Hipnoterapi) son derece etkilidir. Kadının bilinçaltına yapılan yolculukla sorunun kaynağına inilip tedavi edilebilir. Ayrıca özgüvenin artışı ve tedaviye uyum bu teknikle sağlanabilir. Vakanın durumuna göre birkaç seans uygulamak gerekebilir. 

Terapiler genellikle etkilidir ve birkaç haftada ilerleme kaydedilir. Terapilerden bazılarına (örneğin cinsel terapiye) eşlerin de katılımı istenebilir.


Top