Click Muypil Protection İzmir Vajinal Gençleştirme - Ameliyatsız Vajinal Gençleşme İzmir - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Vajinal Gençleştirme

Anasayfa   >   Vajinal Gençleştirme

Vajinal Gençleştirme

Vajinal Gençleştirme

Vajinal rejuvenation veya Türkçe adıyla vajinal gençleştirme yaşla yapısı değişen vajinayı eski haline döndürmek için yapılan işlemini tanımlar.

Vajinadaki genişleme az miktardaysa Radyofrekans ile ameliyatsız bir biçimde daraltma uygulayabilmekteyiz. Radyofrekansın dokuyu ısıtıcı ve sıkılaştırıcı etkisinden yararlanarak vajinanın daralmasını sağlıyoruz. Yaşa bağlı vajinadaki katlantılar düzleşmişse yine radyofrekans ile vajinanın katlantılı, kıvrımlı yapısını tekrar oluşturuyoruz. Ancak genişlik ciddi ise o vakit cerrahi müdahale ile vajinayı daraltabilmekteyiz. Bu girişim genel anestezi veya spinal anestezi ile yapılabilir. Bir gece hastanede misafir ettikten sonra taburcu ediyoruz. Evde 2-3 gün dinlendikten sonra iş yaşamına dönebilirsiniz. Dikişlerin iyileşmesi sürecinde 40 gün ilişkiyi yasaklıyoruz.

Kozmetik cerrahisinin en çabuk gelişen dalı genitoplasti yani genital bölge estetik cerrahisidir. Yapılan ameliyatları tanımlamak için farklı isimler türetilmiştir. En bilineni vajinal rejuvenation yani vajinal gençleştirmedir. Bu terim labioplasti (iç dudakların küçültülmesi) ve vajinoplasti (vajinanın daraltılması) operasyonlarını tanımlar. Bir kaç yıl öncesine kadar genitoplasti ameliyatları hekimlar tarafından bile lüzumsuz olarak nitelendirilmekteydi. Fakat bayanlar, simetrik olmayan, sarkmış ve büyük labialar istememektedirler. Geniş vajina ve bunun sonunda cinsel ilişki sırasında aldıkları zevkin azalmasından hiç memnun değiller.

Ameliyatsız Vajinal Gençleşme

Hormonal sorunlar, menopoz, hamilelik, doğum, idrar kaçırma ve cinsel istekde azalma, kadınları ve kadınlık organını direk etkiler ve partneri ile sorun yaşamasına neden olabilir. İç ve dış genital bölgenin estetik ve fonksiyonel problemleri toplumsal tabular nedeniyle ‘çekinme’ yönü ağır bastığı için ötelenmekte olan aslında öncelikli bir sağlık problemi olduğunu ve ülkemizde her 3 kadından birinde bu sorunun olduğunu görüyoruz.

Vajinal Gevşeklik ve İdrar Kaçırma

Doğum , yaşın ilerlemesi ve menopoz gibi nedenler ile genital bölgenin esnekliğini kaybetmesi ile kadınlarda idrar tutamama , kendisi ve partneri için cinsel aktivite sorunları ortaya çıkarır. Vajinal gevşeme sonucu öksürme , hapşırma , gülme , egzersiz gibi fiziksel aktiviteler esnasında stres inkontinans olarak bilinen istemsiz olarak idrar tutamama şikayetleri olur. Genital bölge estetiğinde, genital gençleşmede vajinal sıkılaşma ve esnekliği arttırma, dokularda kollejenleri yapılandırma, idrar tutamamada , vajen enfeksiyonlarını önlemede, vajen dokusunun yenilenmesinde fraksiyonel Co2 lazer ile rejuvenasyon yapılır. Vajenin içeriden lazerle sıkılaşması ve doku yenilenmesi sağlanır. Kişinin sosyal hayattan kopmadan bu sorunlarına klinik ortamda cevap alınabilir, ileri düzeydeyse problemler cerrahi yaklaşımda düşünülebilir.

Genital estetik ve cinsel fonksiyon bozuklukları çok önemli bir sorundur ve kişinin sosyal hayatında ciddi problemlere neden olmaktadır. Kısa sürede yapılabilecek tedaviler ile kişilerin hayatlarına ciddi anlam katılabilir.


Top