Click Muypil Protection Lohusa Dönemi - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Lohusa Dönemi

Anasayfa   >   Lohusa Dönemi

Lohusa Dönemi

Lohusa Dönemi

Lohusalık, doğumdan sonra gebelik boyunca vücutta oluşan değişikliklerin gebelik öncesi döneme gerilediği süreçtir. Doğumdan sonraki ilk 6 haftayı kapsar.

Annenin eski sağlığına ve gücünüze kavuşabilmesi için lohusalık dönemini ciddiye almalısınız ve her fırsatta dinlenmelisiniz. Lohusalık dönemi içerisindeki bir kadına en az yeni doğan bebek kadar özen göstermek gerekir. Bu dönemde ortaya çıkan hastalıklar hayatı tehdit eder boyutta olabilir. 

Çok erken lohusalık doğumdan sonraki ilk 24 saati, erken lohusalık ilk 1 haftayı, geç lohusalık ise geriye kalan zamanı kapsar. 

Lohusalık Döneminde Anne Vücudundaki ,Hangi Değişiklikler Görülür?
Lohusalıkta rahim boyutları gebelik öncesi seviyelere geri döner. 2 hafta sonra karında elle hissedilemez ve tamamen doğal halini alır.

Gebelik öncesi dönemde de var olan östrojen, progesteron ve prolaktin hormonları gebelik sürecinde yükselir. Doğum sonrasında östrojen kısa sürede normale iner, progesteron hormonu 1 haftada normale döner, prolaktin hormonu ise bebek emdikçe süt üretimini sağladığı için aynı seviyede kalır. Emzirmeyen annelerde ise azalarak 2 hafta sonunda gebelik öncesi düzeylerine geriler ve emzirmeyen anneler adet görmeye başlar.

Ellerde uyuşma ve bacaklarda kramp gibi şikayetler eskiye oranla görülmez ve düzelmeye başlanır.

Anne gebelik boyunca aldığı kiloları verir. Vücut şekli yavaş yavaş normale döner ve kilo problemi azalır.

Şişlik ve ödemler inerek görüntü normalleşir.


Top