Click Muypil Protection Labioplasti İzmir - İzmir Labioplasti - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Labioplasti

Anasayfa   >   Labioplasti

Labioplasti

Labioplasti

İzmir labioplasti (izmir iç dudak estetiği) yani genital bölgedeki iç dudaklar, büyük dudakların arasında şerit halinde uzanan ince deri kıvrımlarıdır. Her iki yandan tam orta çizgide buluşarak klitorisin üzerinde birleşirler. Arkaya doğru gittikçe küçülür ve belirsiz bir hale gelir. Renk, şekil ve büyüklükleri ırka ve yaşa göre değişir.

İç dudakların dış dudaklardan biraz taşması normal olarak kabul edilebilir. Ancak bazı kadınlarda iç dudaklar aşırı sarkık, asimetrik ve büyük olabilir. Bunun nedeni yapısal olmakla birlikte bazen sonradan da gelişebilir. Büyük ve sarkık iç dudaklar dış dudaklardan taşacak şekilde aşağı ve dışarı doğru geliştiğinde estetik görüntüyü bozmaktadır. Pek çok kadın bu durumdan rahatsızlık duymakta ve partnerlerine görünmek istememektedir. Ayrıca spor yaparken veya pantolon giyerken rahatsızlık verebilir. Bu durum basit bir cerrahi işlem ile düzeltilmekte, sarkık ve uzun olan iç dudaklar yeniden normal görünümüne kavuşmaktadir.

Labiumların cerrahi olarak düzeltilmesi operasyonuna LABIOPLASTY adı verilir.

Estetik açıdan kötü gözüken iç dudaklar ayrıca cinsel ilişki esnasında penisin germesi nedeniyle ağrı ve acıya da sebep olabilir. Ayrıca iç dudakların fazlalık kısımları terleyerek etrafa kötü koku salabilir, tuvaletten sonra iyice temizlenememesi de ayrı bir problemdir. Tüm bu nedenlerden dolayı cinsel organını estetik bulmayan, sürekli hijyenik problemler yaşayan kadın kendine güvenini kaybedebilir, cinsel hayatından soğuyabilir ve orgazm güçlügü çekebilir. Bu nedenlerden dolayı tedavi ve estetik amaçlı cerrahi bir operasyonla söz konusu olan şekil bozuklukları ortadan kaldırılmaktadir.

Labioplasti operasyonu estetik ve hijyenik kaygıları olan her kadına yapılabilir. Bu operasyon kesinlikle kızlık zarına zarar vermez, hamile kalmaya veya doğum yapmaya engel değildir, cinsel ilişkiyi ya da orgazmı etkilemez. İdrar yapma ile ilgili bir sıkıntıya sebep olmaz.

Laboplasti operasyonu lokal veya genel anestezi altında steril şartlarda uygulanmaktadır. İç dudaklar uygun şekilde düzeltilerek dış dudakların içerisinde kalması sağlanır. Ameliyat yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir. Ameliyat esnasında kendiliğinden eriyen dikiş materyalleri kullanıldığı için dikişlerin alınması gibi bir durum söz konusu değildir. Doktorunuz tarafından önerilen tedaviyi uygulamanız ve kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeniz yeterlidir. Çok ciddi bir ağrı veya sızı yaşanmaz. Hastanede yatmayı gerektirmez. İyileşmesi 1 hafta içerisinde gerçekleşmektedir. Dışardan bakıldığında ameliyat izi belli olmaz. Operasyondan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

İzmir Labioplasti operasyonları bakire kızlara da uygulanabilmekte ve işlem kızlık zarında herhangi bir hasara sebebiyet vermemektedir. Çünkü kızlık zarı operasyon bölgesinden yaklaşık olarak 3-4 cm daha ileride bulunmaktadir. Ayrıca bu kişilerin ileride normal doğum yapmalarında da bir sıkıntı olmamaktadır.

Labium minorler (küçük dudaklar) son derece kanamaya müsaittir. Dudaklara şekil verilirken kanlanması düşünülmeli, uygun ve doğal şekilde düzeltilirken hızlı şekilde de dikilmelidir. Bu nedenle sadece doğal bir şekil verilmeli, klitoris bölgesinde çok dikkatli olunmalı, dudaklar tamamen ve derinden çıkarılmamalıdır. Bu nedenle genital estetik konusunda yeterince tecrübesi olmayan hekimler ve özellikle genital bölge konusunda profesyonelliği olmayan plastik cerrahlar tarafından genital estetik operasyonlar yapılmamalıdır.

VAJİNOPLASTİ

İzmir Vajinoplasti vaginaya yapılan düzeltme ameliyatlarına verilen isimdir, vaginanın daralmasını ve sıkılaşması sağlanır.



Bir kadının dış genital organlarını vagina, dış dudaklar, iç dudaklar ve klitoris olarak sayabiliriz. Bu yapılar normal olarak her kadında bulunur ancak yapı ve görünümleri açısından farklılıklar gösterebilir veya doğumdan sonra görünüm ve işlevlerinde değişimler olabilir.

Normalde doğum yapmamış kadınlarda dış ve iç dudaklar vagina girişini kaparlar. İç dudaklar normalde dış dudakların içerisinde yerleşir, dıştan bakıldığında genellikle görülmez. Ancak bazı kadınlarda iç dudaklar dış dudakların arasından dışarı doğru uzayabilir, sarkabilir, rengi ileri derecede koyu olabilir. Aynı şekilde dış dudaklar da normalden uzun veya kalın olabilir veya iki taraf arasında büyüklük açısından farklılıklar olabilir. Son yıllarda kadınların kendilerini tanımaları, vücutlarını ve cinselliklerini keşfetmeleri onlara bir çok faydalar sağlarken, bununla beraber bir çok olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir. Kadınlar kendilerini diğer kadınlarla kıyaslama ve dış genital organlarının görümünden şikayetçi olmaya başlamışlardır. Bu şikayetler özellikle genital bölgedeki dış ve iç dudakların uzun, sarkık, koyu rekte, normalden kalın olması gibi farklılıklardan kaynaklanmaktadır. Bazı kadınlarda bu saplantı haline gelerek büyük psikolojik problemlere yol açabilir, cinsel ve aile yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilir. Nasılki kadınlar sarkık karınlarından yada kemerli burunlarından rahatsızlık duyabilirlerse aynı şekilde dış genital organlarının görünümünden dolayı da utanabilir, bu durum eşlerinden soğutarak aile içi cinsel problemlere dönüşebilir. Ancak ne varki günümüzde çok az kadın bu şikayetini dile getirerek doktorundan yardım istemektedir. Bu durumda bahsedilen şikayete yönelik cerrahi olarak düzeltme yapılmaktadır. Gerekirse dış dudaklar kısaltılır, inceltilir veya diğeri ile aynı büyüklüğe getirilir.

Bir bebeğin doğumu sırasında ,vajina ve onu çevreleyen doku ve kaslar gerilir. Doğum sonrası vajina normale döner ama hiçbir zaman gebelik öncesine dönüş söz konusu olmaz. Genellikle ne kadar doğum yapılırsa vajinanın durumu daha da kötüleşir. Özellikle normal doğum sırasında vagina çıkım kısmında yırtıklar oluşabilir ya da doğum doktoru bebeğin başının kolay çıkması için vagina girişine küçük bir kesi açabilir. Doğumdan sonra vagina çıkımı genişler ve bazen dış dudaklar kapanmaz ve vagina girişi ayrık kalabilir. Bu durumda perine denen bu kısmı toparlamak ve dudakların kapanarak düzgün görünmelerini sağlamak amacıyla perineoplasti yapılır.

Vagina yapısal olarak değişik uzunlukta ve genişlikte olabilir ve dokusunun özelliğinden dolayı esneme, genişleme özelliğine sahiptir. Bu özellik bir kadının normal doğum yapabilmesi için doğal bir olaydır. Yine doğumlara bağlı olarak vagina yan duvarlarında sarkmalar olabilir veya derinlemesine yırtıklar olabilir ve vagina normalden fazla genişleyebilir. Oysa ki, cinsel ilişki sırasında vaginanın darlığı hem erkek, hem de kadın açısından çok önemlidir. Normalde kadınlar ilişki sırasında vagina yan duvar kaslarını kullanarak vagina darlığını sağlıyabilirler. Ancak fazla doğum yapanlarda bu kaslar gevşemektedir. Çoğu kadın bu kaslarını güçlendirmeyi bilmemektedirler. Vaginadaki genişlemeler kişilerin cinsel ilişkiden aldıkları zevki azaltmaktadır. Yine vaginanın aşırı genişlediği durumlarda içeriye hava kaçarak ilişki sırasında gaz çıkarma tarzında sesler olabilir ve bu da her iki tarafı oldukça olumsuz yönde etkilemektedir. Kadınlar problemin ne olduğunu ve neden kaynaklandığını bilmediklerinden veya utandıklarından dolayı hala doktorlarına bu tip problemlerini ifade edememektedirler. Günümüzde bu tip problemler konservatif veya cerrahi tedavi ile düzeltilebilmektedir. İşte bu amaçla vaginaya yapılan girişimlere VAGİNOPLASTY denmektedir.

Dünyada bu ameliyatları kadın doğum uzmanları (jinekolog) ve plastik cerrahlar yapmaktadır. Ancak özellikle vaginoplasti ameliyatı anatomik yapısından ve önde mesane (idrar torbası) arkada kalın bagırsak ve rektum ile komşuluğundan dolayı jinekologlar tarafından yapılmalıdır. Operasyon lokal veya genel anestezi altında steril koşullarda uygulanır. Operasyon süresi ameliyat yapılacak bölgeye ve yapılacak işleme göre değişir. Genellikle 45 dk- 1,5 saat sürebilir. Genellikle hastanede kalmayı gerekirmez. İyileşme süresi yapılan işleme göre 10 gün-3 hafta sürebilir. Bu süre zarfında hasta doktorunun verdiği reçeteyi uygulamalı, kişisel hijyenine dikkat etmelidir. Çok şiddetli ağrı yada sızı olmaz, basit ağrı kesiciler kullanılabilir. Operasyonda eriyebilen dikiş materyalleri kullanıldığından dikişlerin alınması gibi bir durum söz konusu degildir. Hasta yaklaşık 4-6 hafta sonra cinsel yaşamına dönebilir.


Top