Click Muypil Protection Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir? - Operatör. Dr. Merve BİÇER - Genital Estetik, İdrar Kaçırma Tedavisi İzmir

Telefon: +90 232 330 40 10        GSM: +90 532 620 83 33        GSM: +90 505 221 03 10

info@mervebicer.com.tr

Op.Dr.Merve BİÇER
Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Anasayfa   >   Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital Estetik Ameliyatları Nelerdir?

Genital estetik, kadınların vulva ve vajina bölgesindeki deformasyonların düzeltilmesini içeren tüm operasyonlardır. Doğumdan kaynaklanan veya sonradan ortaya çıkan sorunları estetik ve fonksiyonel olarak düzeltmek için uygulanır. 

Genital kozmetik işlemler, kozmetik cerrahi alanında en hızlı büyüyen yan dallardan biri haline gelmiştir. Erkeklere de uygulanabilen kozmetik işlemler kadınlar arasında daha popülerdir. 


 Genital Estetik Nasıl Yapılır? 

 Genital estetik deformasyonların düzeltilmesi için problemin görüldüğü bölgelere göre geliştirilmiş çeşitli ameliyatlar mevcuttur. 

Labioplasti

Vajinanın her iki yanında labia majora adı verilen dış dudaklar ve labia minora adı verilen iç dudaklar vardır. Labioplasti, dudakların boyutunu küçültmeyi amaçlayan bir estetik ameliyattır. Vajina veya labia çevresinde bazı asimetrik görünümlerin olması normaldir. Çoğu durumda sorun yaratmayan bu durum özellikle iç dudakların aşırı büyümesi ile istenmeyen sonuçlara yol açabilir. İlişki sırasında rahatsızlık, vajinanın görünümünden mumnun olmama gibi büyük sorunlar için labioplasti gerekebilir. labioplasti; İhtiyaç ve tercihlerinize bağlı olarak genel anestezi, sedasyon veya lokal anestezi altında yapılabilir. Vajinal dudaklar küçültülür ve yeniden şekillendirilerek fazlalık kısımlar giderilir. 

Vajinoplasti

Vajina boşluğunu daraltmak ve doku kaybını düzeltmek için yapılan bir ameliyattır. Vajina gençleştirme işlemi de denir. Lokal anestezi veya genel anestezi altında yapılabilir. Uygulanacak ayar miktarı belirlendikten sonra vajinadaki fazla doku çıkarılır. Vajinal kanal daraltıldığında mukozal cilt dikilir. Bu prosedür genellikle daha dar bir vajinal kanal ile sonuçlanır ve bu da cinsel tatmini artırmaya yardımcı olabilir. 

Klitoral Estetik

Klitoral Estetik vajinadaki klitoral bölgenin görünümünü iyileştirmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu işlem klitoral bölgedeki fazla deri dokusunun çıkarılmasıyla yapılır.

Perinoplasti

Normal doğum sırasında doğumu kolaylaştırmak için genellikle perineden bir kesi yapılır. Problemli veya ağrılı kısımlar perinede ciddi şekil bozukluklarına neden olabilir. Perinoplastinin amacı deformasyonları düzeltmek ve estetik bir görünüm elde edilmesidir. 

G Noktası Büyütme

 Hastanın kendi kanından alınan trombositten zengin plazma (PRP), klitorisin G noktası olarak adlandırılan Grafenburg bölgesine enjekte edilir.İşlemin amacı, cinsel hazzı ve orgazmı arttırılmasıdır. G. Enjeksiyonlar düzenli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Prosedür kadınlarda orgazmı artırabilir. Ancak, hiç orgazm olmamış kadınlara yardım etmesi pek olası değildir. 

Kasık Estetik Ameliyatı

Kasık olarak da adlandırılan kasık kemiği, göbek deliğinin altındaki alandır. Yaşlanma, kilo alıp verme gibi faktörler bu bölgenin sarkmasına ve rahatsız görünmesine neden olabilir. En sık görülen şikayet bölgede yağ birikmesidir. Yağ birikimi ile ilgili şikayetler liposuction ile çözülebilir. Kasık sarkması fazla deri alınarak tedavi edilebilir.


Top